Nyheter – april 2023
Nyheter – oktober 2022
Nyheter – september 2022
Nyheter – maj 2022
Nyheter – april 2020
Nyheter – september 2019
Nyheter – mars 2019
Nyheter – oktober 2018
Nyheter – september 2018
Nyheter – augusti 2018
Nyheter – juni 2018
Nyheter – november 2017
Nyheter – september 2017
Nyheter – augusti 2017

Sommarvattenslingan och bevattning

Publicerad torsdag 1 aug 2019, 16:27

Granby styrelse har under sommaren utfört provtryckning av sommarvattenledningen, och har konstaterat att ledningen fungerar bra. Vi har även haft möten med vår vattenleverantör.

För information, sommarvattenledningen använder samma vattenkälla som vårt dricksvatten, det är alltså ingen annan vattenkälla till den.

Sommarvattenslingan är nu tillgänglig för bruk, men några viktiga saker att poängtera:

  • Bevattning av gräsmattan med dricksvatten skall göras sparsamt (alltså antingen vatten genom sommarvattenslingan eller vattnet som går in i husen). Det är fortfarande låga grundvattennivåer från förra året, samt att vår vattenleverantör har blivit uppmanad från kommunen att begränsa bevattning.
  • Om ni sätter på sommarvattenkranen så måste ni öppna hela vägen. Den slags ventil som finns på sommarvattenslingan måste vara helt öppen eller helt stängd, annars så läcker den.

Den långsiktiga planen för sommarvatten är att troligtvis ta det från Mälaren med då i stort sett obegränsat med vatten, men på vilket sätt är något vi fortsätter att titta på både själva och tillsammans med vattenleverantören.

Om ni har några frågor, hör av er till medlemmar i styrelsen.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.