Nyheter – oktober 2022
Nyheter – september 2022
Nyheter – maj 2022
Nyheter – april 2020
Nyheter – september 2019
Nyheter – mars 2019
Nyheter – oktober 2018
Nyheter – september 2018
Nyheter – augusti 2018
Nyheter – juni 2018
Nyheter – november 2017
Nyheter – september 2017
Nyheter – augusti 2017

Om vattnet

Publicerad onsdag 16 maj 2018, 17:24

Vi har under senaste veckan haft flertalet rapporter om vattenstörningar såsom dåligt eller inget vattentryck, mycket luft i vattnet ('vitt' vatten som sen blir klart) , partiklar, missfärgning och dålig lukt.

Dessa frågor har utretts i samråd med vattenuppfordraren och det hela relaterar till vår gamla vattenslinga som används för sommarvattnet. Sommarvattnet slogs på den 5:e maj och kort därefter uppmärksammades problem. Vi misstänker att det finns en läcka någonstans på den slingan. Detta har i sin tur gett att samtliga pumpar som är involverade i att försörja vårt och andra områden med vatten har gått på fullvarv för att försöka upprätthålla trycket. Tryckförändringarna ger att partiklar av mangan och järn skakas loss från insidan av vattenledningarna. Dessa partiklar är inte farliga. Det kan dock finnas belägg för att spädbarn inte bör dricka vatten med partiklarna i. Missfägningar och dålig lukt beror förmodligen på den ökade mängden järn i vattnet.

Som det ser ut nu så är problemet löst, dock så finns det ännu partiklar och luft i systemet och rekommendationen är då att låta det spola tills det försvinner.

Vattenkvaliteten är fortsatt god. Vattnet testas med jämna mellanrum, det senaste provet togs den 8:e maj. Resultat på vattenprovet kom idag och visar att vattnet är fullt tjänligt. Vattenrapporterna publiceras alltid under /Dokument/Vattenanalyser och har ni övriga frågor är det bara att höra av sig till någon i styrelsen.

Sommarvattenledningen är tills vidare tagen ur bruk och förmodligen kommer en provtryckning av slingan krävas för att lokalisera läckan. Såvida ingen har observerat att det sipprar upp vatten på någon plats där det normalt sett inte finns vatten.

Har ni frågor eller information angående vattnet som inte behandlats av detta inlägg, kontakta då gärna en medlem i styrelsen.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.