Nyheter – oktober 2022
Nyheter – september 2022
Nyheter – maj 2022
Nyheter – april 2020
Nyheter – september 2019
Nyheter – mars 2019
Nyheter – oktober 2018
Nyheter – september 2018
Nyheter – augusti 2018
Nyheter – juni 2018
Nyheter – november 2017
Nyheter – september 2017
Nyheter – augusti 2017

Information från Granby Samfällighetsförening om beskattning efter fastighetsförsäljningen

Publicerad fredag 19 feb 2021, 15:17

Under 2020 sålde samfälligheten tre fastigheter på Sjösalavägen i syfte att använda vinsten till underhåll och förbättringsinvesteringar (se tidigare mejl och enkäter om detta). Styrelsen har tidigare utifrån samtal med Skatteverket utgått från att samfälligheten själv ska deklarera för försäljningarna, men en utredning som nu gjorts med stöd av samfällighetens redovisningsbyrå har visat att varje enskild fastighetsägare i deklarationen måste skatta för sin andel av försäljningen. Det totala skattebeloppet per delägare/fastighet i samfälligheten är 13 857 kr och detta belopp kommer att återbetalas fastighetsägarna.

Din kontrolluppgift för försäljningarna kommer att skickas ut inom kort till din folkbokföringsadress.

Sammanfattningsvis ska varje fastighetsägare

  • i deklarationen för 2020 fylla i blankett K5 för fastighetsförsäljningen. Information och en mall för detta kommer under mars månad läggas upp på hemsidan granby.nu. Obs om fastigheten har mer än en ägare behöver ni se till att fördela beloppen i respektive ägares deklaration.
  • Uppdatera er information i medlemsregistret med bankkontonummer och bank för utbetalning av ersättning. Detta gör ni genom att logga in på granby.nu, och gå till ”Mitt konto”. Om ni glömt eller saknar inloggningsuppgifter till hemsidan mejlar ni styrelsen@granby.nu.

Vi beklagar djupt att informationen om detta kommer så pass sent och förstår att det är både oväntat och orsakar ett visst besvär. Vid frågor är ni välkomna att kontakta styrelsen via e-post: styrelsen@granby.nu.

Med vänlig hälsning

Styrelsen Granby Samfällighetsförening

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.