Mitt i naturen i Granby

Vi bor verkligen mitt i ett fantastisk natur med både sjö och skog. Längs vår badstrand simmar en ensam bäver i skymningen. Den är vanligtvis svårt att se eftersom den är nattaktiv. Den gör strandhugg för att spana efter lämplig boplats. När bävrar blivit 2 år gamla lämnar de boet för att söka sig nya egna revir. Bävern kan bli 20-30 år gammal i vilt tillstånd. En bäverhydda och nedfällda träd finns vid stranden nära Holmen.

Ett par vitkindade gäss syns nu vid båthamnen med sina små dunbollar till ungar. Två havsörnar häckar på Killingeön och de syns cirklande ovan Skofjärden. Havsörnen har ökat i antal från att ha varit näst intill utrotad på 70-talet. Havsörnen är Nordeuropas största rovfågel. En havsörn kan bli hela 2,5 meter mellan vingspetsarna och kroppen kan bli upp till en meter lång!

Har du sett eller hört något i närnaturen som du vill berätta om? Det kan vara allt från det stora lodjuret till den lilla pyrolan. Hör av dig till mig med text och/eller bilder så sammanställer jag det till hemsidan. Tanken är att tipsa om nytt i naturen under olika säsonger.

Ut o njut i det gröna!

Åsa,

asalillian@hotmail.se

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.